Bricco Wijnadvies

Wijn, Gastronomie, Educatie 


 Wie/Wat is Bricco Wijnadvies?


Register-Vinoloog_1000px-9cff44d3
20201106_114408
VVN_logo


Michael Kardienaal, Register Vinoloog van de Wijnacademie en groot wijnliefhebber met een passie voor alle kwaliteitswijnen uit alle wijnstreken van de wereld.

Tijdens vakantie's in mijn jongere jaren voor namelijk naar landen rond de Middellandse zee, kwam ik in aanraking met wijn met name rondom het eten. Ik vond het fascinerend! De namen, de smaken, de verschillen, de combinaties met eten, ik wilde er alles van weten.

Daarom ongeveer 10 jaar geleden in Nederland voorzichtig begonnen met een wijncursus SDEN-1 bij Het Wijninstituut en daarna SDEN-2 via Het Wijninstituut bij Lieske Vos in Breda. Daarna was ik helemaal besmet met het 'wijnvirus' en besloot toen het wat serieuzere SDEN-3 te gaan volgen en na het halen van mijn diploma ook de eerste stappen in de wijnwereld gezet als freelance wijnadviseur bij een online webshop naast mijn dagelijkse fulltime job. Vervolgens de internationale wijncursus WSET-3 bij de Wijnstudio in Rotterdam en Den Haag begonnen en behaald. Via deze cursus kwam ik in aanraking met bijzondere mensen die hun verdiensten in de wijnwereld al hadden en zodoende kon ik hier flink mijn netwerk verbreden en besloot toen Bricco Wijnadvies te starten. Daarna werd ik veel voor proeverijen van importeurs gevraagd en mocht ik zelfs een keer mee proeven met het proefpanel van Perswijn. Tijdens deze proefpanelsessie bijzonder onder de indruk geraakt van het fenomeen blindproeven en het proeven op hoog niveau zodat ik besloot de vinologenopleiding van de Wijnacademie (SDEN-4) te gaan volgen om proeftechnisch in ieder geval in de buurt te komen van deze meesterproevers. Inmiddels ben ik geslaagd voor mijn module analytisch proeven en met mijn team tweemaal 3e van Nederland geworden tijdens het Concours Le Vin en Direct (NK blindproeven voor teams). Ook halve- en finaleplaatsen in de wedstrijd Vinoloog van het Jaar van de VVN (Verenigde Vinologen Nederland), Een 3e plaats in de wedstrijd SVH Wijnexpert van het Jaar van WTOL en een goede sub top-notering tijdens het Grand Prix Saint-Hubert van The Wine and Food Association. Dus daarin ben ik op de goede weg. Gedurende de vinologenopleiding kennis mogen maken met enkele van Nederlands toonaangevende wijnpersoonlijkheden waardoor ik op enkele zeer exclusieve proeverijen, leerzame masterclasses en wijnreizen uitgenodigd wordt om mijn kennis op peil en zeker te verbreden.

Bricco Wijnadvies heeft als hoofddoel mensen kennis te laten maken met kwaliteitswijn door middel van leerzame proeverijen en cursussen. Onafhankelijk van wijnimporteurs of een verkopende partij. De nadruk ligt op kennisoverdracht en niet zo zeer op verkoop van wijn. Zo krijgt u een eerlijk verhaal en gezellige avond waar u hopelijk ook nog wat van opsteekt.